Hangrögzítő alkalmazások

Környezetünkből érkező nagy mennyiségű információ különösen nagy terheket ró az irányító diszpécser szolgálatok, biztonsági szolgálatok, a lakossági ügyekkel foglalkozó ügyfélszolgálatok, bankok, bróker és biztosító cégek ügyintézőire. Mi a magunk részéről technikai oldalról próbáljuk ezt a munkát segíteni korszerű digitális hangrögzítőkkel. A teljesen automatikus hangrögzítés, archiválás (backup), fejlett hangfelvétel keresés és lejátszás, felvétel titkosítás, adat-formátum konverzió (WAV, MP3), real-time behallgatás, statisztika, SMDR port CDR adatainak integrációja funkciók; a LAN-on keresztüli teljes körű kezelhetőség (felvétel keresés, lejátszás, VoIP behallgatás, WAV / MP3 konverzió – ingyenes kliens programokkal) és a részletesen állítható felhasználói jogosultságok lokális és LAN-on keresztüli jelszavas hozzáférés) segítenek a hangfelvételek biztonságos megőrzésében, a gyors döntéshozatalban és vitás esetekben az intézkedések szakszerű kivizsgálásában.
Rendőrség, tűzoltóság, mentők


Elsőként említhetjük a rendőrség, tűzoltóság és mentők diszpécser szolgálatait, ahol hamar közkedveltek lettek megbízhatóságuk és könnyű kezelhetőségük miatt a hagyományos szalagos hangrögzítőket kiváltó sok-csatornás digitális hangrögzítők.

Tűzoltóság
Áramszolgáltató Áramszolgáltatók


Az Országos Villamos Távvezeték Zrt. alállomásain, az Országos Villamos Teherelosztó (ma MAVIR Zrt.) irányító központjában, a Budapesti Elektromos Művek Nyrt. diszpécser szolgálatánál és az egyes regionális áramszolgáltatóknál működő hangrögzítők több esetben segítettek sajnálatos üzemi balesetekkel kapcsolatos intézkedések kivizsgálásában.

Erőművek


Kiemelt biztonságú létesítményekben, pl. Paksi Atomerőmű Zrt. vagy a Dunamenti Erőmű Zrt. munkahelyein, hangrögzítőink évek óta megbízhatóan naplózzák a diszpécser szolgálatok tevékenységét.

Atomerőmű
Vasúti közlekedés Közúti és vasúti közlekedés, szállítás


A közúti és vasúti szállítás szervezésében, az intézkedések dokumentálásában is jól használható eszközöknek bizonyultak a digitális hangrögzítők. A MÁV Igazgatóság Debrecenben és a segélyszolgálati rendszerét folyamatosan bővítő Magyar Autóklub is visszatérő ügyfelünk.

Légi közlekedés


A hangrögzítők távoli lejátszó kliens programja, amely használható több hangfelvétel időben szinkronizált lejátszására is, hasznos eszköz, pl. reptéri események kivizsgálásánál – első vásárlóink Debrecen, Fertőszentmiklós és Pécs polgári repülőterei voltak.

Légi közlekedés
Bank Bankok, bróker cégek, biztosítók


A korszerű ügyintézés megköveteli, hogy a bankok, bróker cégek, biztosítók ügyfelei telefonon keresztül is adhassanak megbízásokat. A megbízásokról készült hangfelvételek az írásos szerződések létrejöttéig megőrizhetők. Számos bank és bróker cég tartozik régi ügyfeleink közé.

Taxi diszpécser szolgálatok, biztonsági szolgálatok


Taxi diszpécser szolgálatok, biztonságtechnikával foglalkozó cégek és biztonsági szolgálatok munkáját is segíthetik a korszerű digitális hangrögzítők. (Az olcsó USB buszos, külső hangrögzítő modulok különösen alkalmasak hordozható alkalmazások céljára.)

Taxi
Több Taxi társaság alkalmazza hangrögzítő berendezéseinket diszpécser szolgálata munkájának javítására. A felmerülő vitás esetek rendezésében gyakran jól jöhetnek a gyorsan és könnyen visszakereshető hangfelvételek.

A komplex biztonsági stratégia részeként videofelvételek készítése mellet célszerű rögzíteni a telefonon folytatott beszélgetéseket is. Ilyen alkalmazásra említhető példaként a MALÉV ferihegyi Repülőtéri Biztonsági Szolgálatánál működő hangrögzítő berendezésünk.